Turta dulce este reteta favorita a copiilor si nu numai in aceasta perioada a anului. Pe langa faptul ca este foarte gustoasa, copiii sunt incantati sa decupeze diverse forme si apoi sa le decoreze cu glazura colorata.
Pentru acest an iti recomandam o reteta usor de facut si probabil foarte asemanatoare cu cea pe care o facea strabunica ta. Aceasta turta dulce este moale, nu uscata, si are gustul specific de scortisoara, ghimbir si cuisoare.
Ingrediente pentru turta dulce
- ½ cana de unt nesarat, moale
- ½ cana de zahar alb
- 1 ou mare
- 1 ceasca de melasa (nu melasa neagra)
- 2 si ½ cani de faina
- 1 si ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- 1 lingurita de ghimbir macinat
- ½ lingurita de cuisoare macinate
- ½ lingurita de sare
- 1 cana de apa fierbinte
Mod de preparare
Preincalziti cuptorul la 175 grade C. Tapeteaza doua tavi cu hartie de copt.
Intr-un bol pentru mixer adauga untul si bate-l pana devine cremos. Adauga zaharul si continua sa mixei pana obtii o spuma (aproximativ 3 minute). Incorpporeaza apoi oul, si la final, melasa.
Cern faina, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele si sarea intr-un castron mare. Adauga treptat ingredientele uscate peszte cele umede si amesteca pana la incorporare. Daca aluatul este moale, mai adauga faina.
Inveleste aluatul in folie alimentara si lassa-l la frigider timp de o ora. Intinde-l apoi intr-o foaie egala si decupeaza formele dorite. Pune-le in tava si coace-le timp de 25-35 de minute. Timpul de coacere difera in functie de cuptor, dar si de cat de mult intinzi aluatul.
Lasa turta dulce sa se raceasca inainte de a o decora si a o servi.
FOTO: freepik.com