Rulada cu banane

/ / Modificat: 2012-04-24
Rulada cu banane

Daca mofturosii familiei nu prea mananca fructe, ii poti pacali sa le introduci banane in alimentatie, pregatindu-le un desert gustos si aromat.

Foto: gradinamea.ro

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

Pentru blat

5 oua

5 linguri de zahar

5 linguri faina

sare

1 plic praf de copt

Pentru umplutura

3 linguri zahar

1 lingurita amidon

1 ou

1 cana apa

1 lingura unt

2-3 banane

Mod de preparare

Bate ouale cu mixerul, la viteza mare, pana obtii o consistenta groasa. Adauga treptat zaharul si amesteca pana se dizolva.

Amesteca faina cu sarea si praful de copt, apoi toarna totul in ploaie, peste compozitia anterioara.

Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si niveleaza bine.

Coace blatul in cuptorul preincalzit, timp de 13-15 minute. Blatul copt il transferi cu hartia de copt pe un servet umed, apoi incepi sa-l rulezi, incepand de sus, de la latura lunga.

Lasa rulada la racit, pe un gratar si pregateste crema.

Bate zaharul cu amidonul, apoi picura apa si da compozitia la microunde, circa doua minute.

Incorporeaza untul in acest amestec si freaca bine, pana obtii o spuma.

Scoate rulada din servet si deruleaz-o, unge suprafata acesteia cu crema si aliniaza bananele dintr-un capat in altul si ruleaza.

Serveste rulada cu zahar pudra deasupra.

Taguri Deserturi Banane

Articole recomandate

Citeste si despre