Rulada de cacao cu mascarpone este un desert savuros, care se prepara rapid, fara efort si este perfect pentru orice ocazie.
Timp de preparare: 35 min.
Dificultate: usor
Ingrediente
Pentru aluat:
3 oua mari, (albusuri separate de galbenusuri)
75 g zahar
3 linguri ulei
3 linguri lapte
60 g faina
30 g cacao
1 1/2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita extract de vanilie
1 lingurita cafea instant
scortisoara
Pentru umplutura:
250 g mascarpone
3 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat
4 linguri de smantana lichida
Mod de preparare
Prepara mai intai aluatul. Amesteca faina, pudra de cacao, cafeaua, praful de copt si scortisoara intr-un bol mic.
Separat, bate albusurile spuma. Freaca galbenusurile cu zaharul, pana se albesc si devin cremoase. Adauga ingredientele uscate peste galbenusuri, apoi toarna laptele, uleiul si extractul de vanilie. Incorporeaza, la final, spuma de albusuri.
Toarna compozitia intr-o tava intinsa, tapetata cu hartie de copt, si bag-o la cuptor 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.
Amesteca ingredientele pentru umplutura. Cand aluatul s-a racit putin, pune-l pe un prosop, intinde umplutura pe el si incepe sa il rulezi cu atentie. Lasa rulada la frigider o ora, inainte de a o taia si servi.