Salamul de biscuiti este un desert simplu de pregatit, care se poate pastra foarte mult timp fara sa se altereze.
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1/2 kg biscuiti
250-300 ml lapte
1/2 pachet unt (margarina)
4 linguri zahar pudra
1 sticluta esenta rom
2 linguri cacao
100 g fructe uscate
Mod de preparare
Rupe biscuitii in bucati cat mai mici. Separat, pune laptele la fiert, amestecat cu zaharul, cacaua si untul.
Cand untul este topit adauga esenta de rom, apoi toarna acest amestec peste biscuitii sfaramati. Amesteca totul bine, incorporeaza si fructele uscate, taiate bucati cat mai mici, apoi pune compozitia rezultata pe o bucata de folie alimentara.
Ruleaza folia si da-i forma unui sul, apoi baga salamul de biscuiti la frigider, circa 4-5 ore.
Decoreaza salamul cu nuca de cocos sau cacao.
Tipul bucatariei
Internationala