Savarine

/ / Modificat: 2012-10-11
Savarine

Savarinele sunt niste prajiturele foarte insiropate, care se servesc cu multa frisca. Acest desert este o creatie a gastronomiei franceze.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

Aluat

1 ou

200 ml lapte

250 g faina

15 g drojdie

2 linguri de zahar

3 linguri ulei

Sirop

400 ml apa

250 g zahar

1 fiola esenta rom

Umplutura

500 g frisca

2 linguri zahar

3 linguri gem capsuni

Mod de preparare

Dizolva mai intai drojdia in putin lapte caldut, amesteca cu faina cernuta, zaharul, uleiul, oul intreg, putina sare si laptele ramas.

Amesteca toate ingredientele, pana va rezulta un aluat moale. Lasa totul la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Unge formele de savarina si pune compozitia in forma, pana se completeaza uniform.

Lasa sa cresca si in forma 15 minute dupa care coace savarinele la 160 grade timp de 20 minute.

Scoate savarinele din forma si lasa-le la racit dupa care taie un capacel mic.

Amesteca apa cu zaharul pe aragaz pana se topeste dupa care se pune esenta de rom si astfel vei obtine siropul. Insiropeaza foarte, foarte bine fiecare savarina.

Bate frisca bine dupa care pune zaharul. Umple savarinele cu frisca, pune capacelul taiat peste ele, apoi decoreaza cu gem.

Pastreaza savarinele la rece.

Taguri Prajituri Deserturi

Articole recomandate

Citeste si despre