Scones

/ / Modificat: 2012-06-29
Scones

Prajiturelele scones sunt foarte populare in Marea Britanie si se servesc, de regula, la micul-dejun.

Foto: ljc-paraphernalia.blogspot.ro

Timp de preparare

40 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

450 g faina

1 plic praf de copt

75 g unt

50 g zahar

2 oua

200 ml lapte

Mod de preparare

Pregateste un aluat din ouale mixate cu zahar, lapte, unt si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Trebuie sa obtii un aluat omogen, pe care il intinzi sub forma de foaie.

Cu gura unui pahar, taie cerculete din aluat, pe care le pui la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Pune scones la copt, la 220 de grade, circa 12 minute, pana ce prajiturelele devin aurii. Lasa scones la racit pe un gratar, dar acopera-le cu un prosop de bucatarie curat, ca sa devina moi.

Trucuri

Serveste scones taiate pe jumatate, umplute cu gemul preferat.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Prajituri Fursecuri

Articole recomandate

Citeste si despre