Prajiturelele scones sunt foarte populare in Marea Britanie si se servesc, de regula, la micul-dejun.
Foto: ljc-paraphernalia.blogspot.ro
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
450 g faina
1 plic praf de copt
75 g unt
50 g zahar
2 oua
200 ml lapte
Mod de preparare
Pregateste un aluat din ouale mixate cu zahar, lapte, unt si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Trebuie sa obtii un aluat omogen, pe care il intinzi sub forma de foaie.
Cu gura unui pahar, taie cerculete din aluat, pe care le pui la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Pune scones la copt, la 220 de grade, circa 12 minute, pana ce prajiturelele devin aurii. Lasa scones la racit pe un gratar, dar acopera-le cu un prosop de bucatarie curat, ca sa devina moi.
Trucuri
Serveste scones taiate pe jumatate, umplute cu gemul preferat.
Tipul bucatariei
Internationala