Scovergi

/ / Modificat: 2012-09-20
Scovergi

Scovergile sunt un fel de gogosi crocante. Acest desert este foarte popular in tara noastra, fiind apreciat de cei mici.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Aluat

150 g iaurt

3 oua

2 linguri ulei

150 g zahar tos

1 praf de sare

1 esenta de rom

coaja rasa de lamaie

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

500 g faina

Suplimentar

gem, branza dulce sau smantana simpla sau indulcita

ulei pentru prajit

zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Amesteca iaurtul cu ouale, uleiul, zaharul tos, praful de sare, esenta de rom, coaja rasa de lamaie, bicarbonatul si faina si lasa aluatul 20 minute sa se odihnesca la rece.

Intinde aluatul sub forma de foaie groasa de 1 cm.

Scovergile se modeleaza, de obicei, ca niste mini-lipiute. Pune scovergile la prajit in ulei incins.

Scoate scovergile pe servetele, ca sa absoarba surplusul de ulei si pudreaza-le cu zahar, cat sunt calde inca.

Serveste scovergile cu gem, cu branza dulce sau sarata, cu smantana simpla sau indulcita.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Gogosi

Articole recomandate

Citeste si despre