Daca ai inceput pregatirile pentru iarna, iti propunem sa iti indrepti atentia si catre un preparat usor exotic, serbetul de lamaie si rozmarin.
Timp de preparare
60 minute
Dificulatate
Mediu
Ingrediente
1 kg zahar
0,5 l apa
1 lamaie
2-3 fire rozmarin
Mod de preparare
Amesteca zaharul cu apa, apoi pune totul la fiert intr-o cratita acoperita. Rade coaja de lamaie, apoi amestec-o cu frunzulitele de rozmarin si pune totul intr-un saculet mic din tifon.
Pune saculetul in sirop, dupa ce l-ai legat la gura, ca sa aromatizeze compozitia. Scoate saculetul in momentul in care siropul s-a legat bine.
Dupa ce siropul s-a legat bine, trebuie sa incepi sa-l freci. Acesta se va albi, ca o compozitie cu lapte.
Dilueaza serbetul cu zeama de la lamaia a carei coaja ai folosit-o anterior.
Pune serbetul in borcane sterilizate.
Tipul bucatariei
Internationala