Somloi (somloi galuska) este o reteta ungureasca, deosebit de aromata si usoara.
Foto: sutemenyrecept.weblap.ne
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Dificil
Ingrediente
Pentru pandispan galben
2 oua
2 linguri faina
2 linguri zahar
Pentru pandispan cu nuca
2 oua
2 linguri zahar
1 lingura nuca macinata
Pentru pandispan cu cacao
2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
1 lingura pudra cacao
Pentru crema vanilie
1 plic budinca vanilie
400 ml lapte
2 linguri zahar
100 g nuca
50 g stafide
Pentru insiropat
200 ml apa
200 g zahar
100 ml rom
Pentru sos de ciocolata
1 lingura cacao
1 lingura zahar pudra
50 ml lapte
Pentru decor
300 ml frisca
Mod de preparare
Pregateste cele trei tipuri de pandispan si coace-le pe rand in tavi de aceeasi dimensiune. Intre timp, prepara crema de vanilie, potrivit instructiunilor de pe plic si las-o la racit, acoperita cu folie alimentara.
Fierbe un sirop gros din apa si zahar, aromat cu esenta de rom. Pregateste sosul de ciocolata, amestecand zaharul pudra cu cacao si lapte caldut.
Asambleaza prajitura intr-un vas inalt, astfel: aseaza prima data pandispanul simplu, stropeste-l cu sirop si acopera-l cu 1/3 din crema. Presara deasupra nuca macinata si stafide, apoi acopera cu pandispanul de cacao. Repeta operatiunea si la final si pentru celelale foi de pandispan.
Serveste prajitura Somloi rece, decorata cu frisca proaspata.