Sosul de miere cu capsuni este usor de preparat, gustos si aromat. Este ideal pentru clatite si pandispanuri.
Timp de preparare
30 de minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
1 kg de capsuni
50 ml miere
10 grame zahar
esenta de vanilie
coaja de la o lamaie
Mod de preparare
Combina 200 grame de capsuni tocate cu mierea, coaja de lamaie si vanilia intr-o cratita. Lasa pe foc pana cand da in clocot, dupa care da focul mai mic si mai lasa sa fiarba timp de 10 minute.
In acest stadiu trebuie sa obtii un sos consistent. Lasa apoi totul sa se raceasca. Cand sosul s-a racit, adauga inca 200 de grame de capsuni si amesteca bine cu un blender.
Da apoi sosul la rece pentru cateva ore. Amesteca restul de capsuni cu zaharul si adauga peste sos. Mixeaza bine si mai lasa la rece pentru 10 minute.
Sosul de miere si capsuni se serveste cu diverse deserturi. Poate fi consumat si cu pandispan si paine cu unt.
Tipul bucatariei
Bucatarie internationala