Daca astepti musafiri, poti pregati un desert aromat si foarte interesant - spiralele vanilate.
Foto: mehanskitchen.blogspot.ro
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
100 g faina
100 ml apa
250 g margarina
2 oua
1 plic zahar vanilat
sare
ulei
Mod de preparare
Intr-un vas adauga apa, margarina, zaharul vanilat si un praf de sare. Lasa pe foc mic pana se topeste complet margarina.
Cand incepe sa dea in clocot, trage cratita deoparte si adauga faina. Amesteca pana se incorporeaza complet.
Lasa aluatul sa se raceasca si adauga ouale, unul cate unul.
Pune apoi compozitia intr-un sprit si formeaza spirale direct in ulei incins.
Rumeneste spiralele pe ambele parti, dupa care scoate-le pe o hartie absorbanta.
Serveste aceste spirale pudrate cu zahar sau lipite doua cate doua, cu crema de vanilie.
Tipul bucatariei
Internationala