Strudel cu mere si nuca in sos de vanilie

/ / Modificat: 2012-04-02
Strudel cu mere si nuca in sos de vanilie

strudel-mereStrudelul cu mere si nuca in sos de vanilie este un desert delicios si extrem de simplu de preparat!

Timp de preparare

120 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

1 pachet foi placinta

6 mere

100 g biscuiti populari (sau pesmet)

zahar, dupa gust

150 g nuca

75 g unt

stafide

scortisoasa

Pentru sos

200 ml lapte

200 g frisca lichida

esenta vanilie

2 galbenusuri

40 g zahar

1 plic zahar vanilat

strudel-mere-sos

Foto: ifood.tv

Mod de preparare

Adauga intr-o tigaie aflata pe foc 3/4 din unt, pesmetul (biscuiti pisatii) si 50 g zahar. Lasa-le sa se rumeneasca, amestecand continuu.

Pune stafidele sa stea cateva minute in esenta de vanilie.

Intre timp, curata si razuieste merele. Pune-le intr-un bol si adauga peste ele nuca macinata, stafidele, scortisoara si zahar, dupa gust.

Ia o foaie de placinta, unge-o cu putin unt si presara putin pesmet pe deasupra. Adauga o parte din compozitia cu mere si apoi ruleaz-o.

Fa asa cu fiecare foaie de placinta, pana cand se termina compozitia.

Rulourile de strudel se ung cu unt inainte de a se baga in cuptorul incins timp de 20-30 de minute.

Pentru sos, fierbe laptele cu frisca. Freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adauga laptele si frisca peste galbenusuri si pune esenta de vanilie, apoi da-l la fiert la bain-marie pana se ingroasa.

Articole recomandate

Citeste si despre