Strudel vienez cu mere

/ / Modificat: 2012-03-30
Strudel vienez cu mere

Langa o cafea mare, usor amaruie se potriveste de minune un strudel vienez, unul din deserturile clasice ale bucatariei internationale.

Foto: ocado.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

400 g aluat foitaj

100 g unt

80 g pesmet

1,5 kg mere

100 g zahar

50 g stafide

50 g nuca macinata

250 ml smantana

2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Prajeste pesmetul in 50 g de unt, pana cand acesta devine auriu. Lasa-l la racit si intre timp curata merele si taia-le cubulete.

Foaia de aluat o intinzi pe un prosop de bucatarie curat, presarat cu faina. Peste acesta adaugi pesmetul, doar pe 2/3 din suprafata de aluat si il repartizezi uniform.

Pui apoi un strat gros de mere, presari scortisoara, stafide si nuca macinata, apoi stropesti cu smantana.

Topesti restul de unt si ungi partea goala de aluat ramasa. Rulezi cu grija strudelul, incepand de la portiunea cu umplutura. Lipesti capetele si pui totul la copt, intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt.

Dai strudelul la copt, in cuptorul incins in prealabil, circa 40 de minute.

Trucuri

Serveste strudelul cald cu inghetata de vanilie sau sos de vanilie.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Mere Desert

Articole recomandate

Citeste si despre