Langa o cafea mare, usor amaruie se potriveste de minune un strudel vienez, unul din deserturile clasice ale bucatariei internationale.
Foto: ocado.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usoara
Ingrediente
400 g aluat foitaj
100 g unt
80 g pesmet
1,5 kg mere
100 g zahar
50 g stafide
50 g nuca macinata
250 ml smantana
2 lingurite scortisoara
Mod de preparare
Prajeste pesmetul in 50 g de unt, pana cand acesta devine auriu. Lasa-l la racit si intre timp curata merele si taia-le cubulete.
Foaia de aluat o intinzi pe un prosop de bucatarie curat, presarat cu faina. Peste acesta adaugi pesmetul, doar pe 2/3 din suprafata de aluat si il repartizezi uniform.
Pui apoi un strat gros de mere, presari scortisoara, stafide si nuca macinata, apoi stropesti cu smantana.
Topesti restul de unt si ungi partea goala de aluat ramasa. Rulezi cu grija strudelul, incepand de la portiunea cu umplutura. Lipesti capetele si pui totul la copt, intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt.
Dai strudelul la copt, in cuptorul incins in prealabil, circa 40 de minute.
Trucuri
Serveste strudelul cald cu inghetata de vanilie sau sos de vanilie.
Tipul bucatariei
Internationala