Supa de cirese cu scortisoara si lamaie este foarte aromata si se serveste rece, in zilele toride de vara.
Foto: nytimes.com
Timp de preparare
30 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
0,5 kg cirese
1,3 l apa
1 plic zahar vanilat
1 baton scortisoara
1 lamaie (coaja si suc)
2-3 linguri zahar
1 praf de sare
Mod de preparare
Fierbe ciresele in apa, adauga zaharul vanilat, un praful de sare, coaja rasa de lamaie si zeama de la o lamaie, apoi adauga zaharul.
Dupa ce apa a clocotit, da focul mic si lasa supa inca 5 minute pe foc. Adauga batonul de scortisoara si lasa supa la racit.
Trucuri
Cantitatile din reteta sunt pur orietative si sunt pentru doua portii. Poti mari cantitatea de ingrediente, dupa caz.
Poti scoate samburii de cirese, iar in cazul in care iti doresti o supa mai cremoasa, poti ingrosa zeama cu o lingura de amidon.
Tipul bucatariei
Internationala