Taieteii cu nuca si mac reprezinta un desert de post delicios, care se prepara rapid si care iti alunga rapid pofta de dulce, energizandu-ti in acelasi timp organismul!
Timp de preparare
25 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
400 g taietei (sau orice fel de paste)
200 g nuca
75 g mac
8-9 linguri de zahar tos
1 1/2 lingurite scortisoara
4 linguri de stafide
1 1/2 linguri margarina sau unt vegetal
Mod de preparare
Fierbe taieteii in putina apa cu sare, dar ai grija sa nu ii lasi prea mult, intrucat sunt gata mai repede decat pastele. Daca folosesti tagliatelle sau alte tipuri de paste, fierberea dureaza mai mult. Cel mai indicat este sa urmezi instructiunile de fierbere inscrise pe ambalaj.
Intre timp, pune la inmuiat stafidele in putina apa cu esenta de rom. Macina apoi nuca si macul la rasnita si amesteca-le cu scortisoara si zahar.
Strecoara taieteii de apa si, cat sunt inca fierbinti, adauga margarina peste ei. Amesteca-i bine, pana cand se topeste margarina, apoi adauga macul si nuca, iar la sfarsit, stafidele, scurse in prealabil de apa cu esenta de rom.