Taietei cu nuca si mac

/ / Modificat: 2017-04-06
Taietei cu nuca si mac

Taieteii cu nuca si mac sunt o reteta rapida, care se prepara din doar cateva ingrediente si care se transforma in desertul perfect atunci cand esti in lipsa de timp si de idei, dar ai pofta de ceva dulce!

Timp de preparare: 25 min.

Dificultate: usor

Ingrediente

200 g taietei sau tagliatelle
100 g nuca macinata
1 lingura de unt
1/2 lingurita scortisoara
4-5 linguri zahar brun (dupa gust)
35 g mac
2-3 linguri stafide sau fructe uscate

Mod de preparare

Fierbe taieteii al dente, in apa cu sare. Pune stafidele la inmuiat, in putina apa calda cu rom. Amesteca nuca macinata cu zaharul, macul si scortisoara. Scurge pastele de apa si pune-le intr-un vas mare impreuna cu untul. Adauga amestecul de nuca, zahar, mac si scortisoara. Scurge stafidele de apa si adauga-le si in bolul cu ingrediente. Amesteca totul bine. Taieteii cu nuca si mac se servesc atat calzi, cat si reci.

Articole recomandate

Citeste si despre