Tarta cu mango

/ / Modificat: 2012-05-30
Tarta cu mango

Tarta cu mango este un desert exotic si spectaculos. Chiar daca numele pare complicat si migalos, reteta este foarte simpla si usor de facut!

Foto: goodhousekeeping.com

Timp de preparare

50 min.

Dificultate

mediu

Ingrediente

Pentru blat

300 g de faina

150 g unt

3 linguri de zahar

putina apa rece

un praf de sare

Pentru crema

3 oua

250 ml lapte

5 linguri de zahar

50 g unt

3 linguri de faina

coaja de la o lamaie

esenta de vanilie

1 plic de zahar vanilat

Mod de preparare

Prepara mai intai aluatul sfaramicios, amestecand intr-un bol untul, faina, zaharul si ouale.

Adauga 2-3 linguri de apa si framanta-l usor, apoi fa-l bulgare in mana si intinde-l putin cu facaletul. Asaza-l pe fundul unei forme de tarta (nu necesita ungere cu grasime). Modeleaza aluatul pe fundul si marginile formei si lasa-l putin la racit, in frigider.

Scoate-l si inteapa-l cu o furculita, din loc in loc. Coace-l in cuptorul preincins, aproximativ 15 minute.

In timp ce blatul se coace, prepara crema, amestecand initial zaharul cu ouale, esenta de vanilie si plicul de zaharul vanilat si adauga apoi faina si laptele caldut.

Pune vasul pe foc si amesteca continuu pana se ingroasa. Cand e gata, da-o la racit.

Adauga crema peste aluatul de tarta si decoreaz-o cu felii de mango.

Taguri Reteta tarta

Articole recomandate

Citeste si despre