Tarta cu mango este un desert exotic si spectaculos. Chiar daca numele pare complicat si migalos, reteta este foarte simpla si usor de facut!
Foto: goodhousekeeping.com
Timp de preparare
50 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
Pentru blat
300 g de faina
150 g unt
3 linguri de zahar
putina apa rece
un praf de sare
Pentru crema
3 oua
250 ml lapte
5 linguri de zahar
50 g unt
3 linguri de faina
coaja de la o lamaie
esenta de vanilie
1 plic de zahar vanilat
Mod de preparare
Prepara mai intai aluatul sfaramicios, amestecand intr-un bol untul, faina, zaharul si ouale.
Adauga 2-3 linguri de apa si framanta-l usor, apoi fa-l bulgare in mana si intinde-l putin cu facaletul. Asaza-l pe fundul unei forme de tarta (nu necesita ungere cu grasime). Modeleaza aluatul pe fundul si marginile formei si lasa-l putin la racit, in frigider.
Scoate-l si inteapa-l cu o furculita, din loc in loc. Coace-l in cuptorul preincins, aproximativ 15 minute.
In timp ce blatul se coace, prepara crema, amestecand initial zaharul cu ouale, esenta de vanilie si plicul de zaharul vanilat si adauga apoi faina si laptele caldut.
Pune vasul pe foc si amesteca continuu pana se ingroasa. Cand e gata, da-o la racit.
Adauga crema peste aluatul de tarta si decoreaz-o cu felii de mango.