Tarta cu nuca este un desert tomnatic pe care nu ai voie sa il ratezi in meniul de sezon al familiei tale. Este dulce, hranitoare si extrem de savuroasa!
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
Crusta
300 g faina
1 pachet unt
3 galbenusuri
100 g smantana
Umplutura
180 g gem de fructe (in functie de preferinte)
6 albusuri (de la oua mari)
1/2 fiola esenta vanilie
50 g faina
1 1/2 linguri cacao
200 g nuci macinate
coaja de la 1/2 lamaie
Mod de preparare
Prepara mai intai aluatul de tarta: amesteca untul cu faina, pana obtii un aluat sfaramicios. Incorporeaza apoi zaharul, galbenusurile si smantana. Intinde-l cu sucitorul si asaza foaia in forma de tarta, unsa in prealabil cu putin unt.
Baga forma in cuptorul incins, timp de 10 minute. Intre timp, prepara umplutura de nuci. Bate albusurile spuma cu putina sare. Adauga, pe rand, zaharul, faina, pudra de cacao, coaja de lamaie, esenta de vanilie si nucile.
Unge crusta de tarta cu gem, dupa ce s-a racit. Toarna umplutura si baga tarta la cuptor, timp de 40 de minute.