Tarta cu nuci este solutia unui desert simplu, dar in acelasi timp finut si foarte gustos. Si pentru ca e vara, nimic nu te impiedica sa servesti o felie din aceasta tarta alaturi de o cupa de inghetata.
Timp de preparare
90 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
300 g nuci curatate
450 g faina
250 g margarina
4 linguri ulei
4 linguri apa
2 galbenusuri
4 albusuri
10 linguri zahar farin
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri cacao
1 lingurita esenta de rom
1 praf sare
Mod de pregatire
Freaca doua galbenusuri cu 5 linguri de zahar pana cand obtii o spuma cremoasa. Adauga uleiul, apa, zeama de lamaie si un praf de sare. Toarna amestecul peste faina, apoi adauga si margarina moale si framanta bine. Impacheteaza aluatul intr-o folie din plastic si lasa-l la frigider cel putin jumatate de ora.
Intre timp, bate albusurile spuma cu 5 linguri de zahar, o lingurita de rom si praful de cacao. Nuca taiata bucati maricele se coace in cuptor si cand s-a racit se adauga peste spuma de albus. Aluatul se intinde intr-o tava de tarta si se inteapa.
Se da la cuptorul incins la 180 de grade si, cand este copt cam pe jumatate, se adauga umplutura, apoi se mai lasa la cuptor pana cand prinde crusta aurie. Se serveste cu inghetata sau cu frisca.