Tarta cu prune

/ / Modificat: 2012-09-19
Tarta cu prune

Tarta cu prune reprezinta unul dintre deserturile de toamna, aromate si foarte simplu de preparat.

Foto: marielhemingway.com

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Usor

Ingrediente

Aluat

250 g faina

150 g unt moale

100 g zahar

1 varf de cutit sare

Umplutura

800 g prune

3 linguri gris

3 linguri zahar

40 g unt

Mod de preparare

Framanta un aluat din toate aceste ingrediente, apoi tine-l circa 30 de minute la rece. Intinde aluatul pe planseta infainata, dandu-i forma unui cerc cu diametrul de 30 cm.

Unge o forma de tarta cu unt, imbrac-o cu aluat, iar peste aluat presara grisul.

Spala prunele, taie-le in doua, scoate samburii, iar jumatatile de pruna le tai din nou in doua, pe lung. Aseaza feliile de pruna vertical pe aluat, iar peste ele presara zahar si bucatele de unt.

Tarta se coace aproximativ 40 de minute, in cuptorul incins la 200 grade.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Prune Tarta

Articole recomandate

Citeste si despre