Tartele sunt delicioase si pot fi pregatite cu tot felul de umpluturi, iata reteta de tarta cu mere.
Foto: foodrepublik.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
Aluat
250 g faina
125 g unt
1 lingura zahar
1 galbenus
Umplutura
1 kg mere
100 g gem de caise
Mod de preparare
Pregateste mai intai aluatul de tarta, amestecand toate ingredientele pana la omogenizare, apoi da-l la rece, minim o ora.
Intinde o foaie rotunda, apoi aseaz-o pe o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Inteapa aluatul cu furculita, in mai multe locuri. Unge acest aluat cu gem de caise.
Curata merele, taie-le felii subtiri si aseaza-le deasupra aluatului, in forma de tigle de acoperis.
Pune tarta la copt, la 180 de grade, circa 25 de minute, la o temperatura de 180 de grade.
Trucuri
Poti presara fulgi de migdale printre feliile de mar, pentru a obtine o tarta usor crocanta.
Tipul bucatariei
Internationala