Prajitura Tiramisu este un desert italienesc foarte apreciat, datorita consistentei sale fine si a gustului deosebit. Este o optiune ideala pentru intampinarea musafirilor sau pentru mesele de sarbatori.
Timp de preparare: 45 de minute
Dificultate: Usor
Ingrediente
- 1 pachet cu piscoturi de sampanie;
- 1 cutie cu branza mascarpone;
- 1 cutie frisca lichida;
- 3 oua;
- 150 g zahar;
- esenta de rom;
- cacao;
- cafea preparata fara zahar.
Mod de preparare
Amesteca zaharul cu galbenusurile pana se omogenizeaza compozitia si devine spumoasa. Adauga crema mascarpone si incorporeaz-o cu ajutorul mixerului.
Separat, pregateste frisca si pune-o peste compozitia principala, impreuna cu esenta de rom.
Pe un platou, asaza un strat de piscoturi insiropate inainte in cafea rece, pune un strat de compozitie, apoi inca un rand de piscoturi, pe care le glazurezi apoi cu crema ramasa.
La final, pudreaza prajitura cu cacao.
Mod de servire
Se serveste rece, ca desert, dupa ce se intareste la frigider cateva ore.
Trucuri de preparare
Pentru un gust mai intens, adauga lichior de portocale in crema si presara 100 g de ciocolata neagra rasa dupa ce intinzi primul strat de compozitie.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 193 kcal
Carbohidrati: 34,3 g
Grasimi: 4,3 g
Proteine: 4,3 g