O alta varianta delicioasa a prajiturii italienesti Tiramisu presupune adaugarea de capsuni in compozitie, pentru un gust mai acrisor si un aspect irezistibil.
Foto: thedailyeater.com
Timp de preparare
45 de minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
6 galbenusuri ou
250 g zahar
500 g mascarpone
250 ml frisca lichida
300 ml cafea tare
40 de piscoturi
500 g capsuni
1 lingurita cacao
Mod de preparare
Amesteca galbenusurile si zaharul cu mixerul, pana obtii un lichid spumos.
Pune la fiert o oala cu apa si bate galbenusurile in baie de aburi pentru 10 minute. Adauga crema mascarpone si amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia.
Separat, pregateste frisca si adaug-o peste crema, apoi feliaza capsunile dupa preferinta.
Pregateste platoul in care vei pune prajitura, apoi insiropeaza piscoturile in cafeaua rece si asaza primul strat. Imprastie uniform jumatate din fructe si jumatate din cantitatea de crema, apoi mai asaza un strat de piscoturi, peste care intinzi restul capsunilor si al cremei.
Pudreaza prajitura cu cacao si las-o la rece cateva ore, pana se intareste bine.
Mod de servire
Se serveste rece, ca desert.
Valori nutritionale pentru 100 g
Calorii: 329 kcal
Carbohidrati: 52 g
Grasimi: 10,9 g
Proteine: 5,5 g