Tiramisu cu piure de castane este o reteta inspirata dupa clasicul desert italian tiramisu.
Foto: averyfoodlydiary.wordpress.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
500 g piscoturi
700 g Mascarpone
500 g piure de castane
150 g zahar
5 galbenusuri ou
3 albusuri de ou
1 esenta vanilie
4 linguri amaretto
250 ml espresso
1 lingura cacao
Mod de preparare
Lasa cafeaua la racit, apoi pune-o intr-un vas adanc si adauga romul si amaretto. Mixeaza galbenusurile cu zahar, adauga piureul de castane si freaca bine. Adauga apoi branza Mascarpone si omogenizeaza ca sa obtii o crema fina. Adauga vanilia. Bate albusurile spuma tare si incorporeaza-le in crema mascarpone.
Pregateste tava de tiramisu; aseaza intai un strat de piscoturi, apoi un strat de crema peste piscoturi, cam de 1 cm grosime si continua asa pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.
Da prajitura la frigider minim 4-5 ore. Inainte de a o servi, pudreaza prajitura cu putina cacao, folosind o sita fina de ceai.
Tipul bucatariei
Internationala