Vrei sa prepari un desert delicios si rapid pentru prietenii care tocmai te-au anuntat ca vor sa iti faca o vizita? Iti propunem o reteta racoritoare si savuroasa de tiramisu la pahar.
Timp de preparare
20 min
Dificultate
usor
Ingrediente
1 cutie de mascarpone
300 g frisca
3 galbenusuri
120 g zahar
200 ml cafea
2 linguri de cacao
1 esenta de rom
15 piscoturi
ciocolata neagra rasa
Mod de preparare
Mai intai prepara cafeaua si adauga in ea esenta de rom, apoi las-o sa se raceasca. Bate bine frisca, apoi, intr-un castron separat, bate si galbenusurile cu zaharul. Adauga peste ele si mascarpone, si frisca si amesteca bine, pana cand obtii o compozitie omogena.
Rupe piscoturile in bucatele mai micute, trece-le prin cafea si asaza-le in straturi intr-un pahar. Adauga peste acestea crema, inca putina frisca si presara deasupra cacao si ciocolata rasa, apoi pune paharul la rece pentru cateva ore.