Pentru ca ca ai un program incarcat, dar cu siguranta iti doresti sa faci ceva bun pentru weekend si pentru ca nu vrei sa stai pe langa cuptor cand afara este deja cuptor, poti sa incerci o reteta delicioasa, fara coacere.
Ingrediente
Pentru blat
- 300 de grame de biscuiti;
- 100 de grame de unt.
Pentru umplutura
- 250 de grame de lapte condensat (fiert);
- 3 banane;
- 450 ml smantana naturala pentru frisca;
- 2 linguri de zahar pudra.
Pentru decor
- Ciocolata cu lapte sau neagra, in functie de preferinta;
- Cacao pudra;
- Sos caramel.
Mod de preparare
Biscuitii se zdrobesc cat mai fin, poti sa il lasi pe cel mic sa faca asta, pune biscuitii intr-o punga si da-i un sucitor, lasa-l sa se distreze putin; apoi ii amesteci cu untul topit si rezultatul obtinut il presezi bine pe fundul tavii, dupa care dai tava la frigider pentru 30 de minute.
Smantana o mixezi cu zaharul pudra pana cand frisca devine ferma.
Asamblezi tortul astfel:
- Peste blatul de biscuiti torni laptele condensat;
- Asezi bananele decojite una langa cealalta, peste laptele condensat;
- Uniformizezi frisca peste banane;
- La final, pentru decor, poti presara cacao si poti rade ciocolata deasupra, sau poti sa decorezi cu sos caramel;
- Pastreaza tortul la rece pana la servire.
Sfat: biscuitii ii poti zdrobi foarte fin pentru a obtine o pasta atunci cand ii amesteci cu untul, sau ii poti zdrobi mai grosier, pentru o textura crocanta.