Tortul de mere glasate este gustos si aromat, ideal pentru petreceri. Se serveste cu inghetata de vanilie si sos de caramel.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
5 mere
sucul de la jumatate de lamaie
300 grame zahar brun
5 oua
100 grame de unt
sare
1 lingurita extract de vanilie
220 grame faina
1/2 lingurita praf de copt
100 grame migdale macinate
Mod de preparare
Incinge cuptorul la 180 de grade, unge o tava cu unt si tapeteaza cu hartie de copt. Feliaza merele, stropeste-le cu zeama de lamaie si cu putin zahar brun. Tapeteaza baza tavii cu 50 de grame de zahar brun si acopera cu un strat de mere.
Separat, combina ouale cu untul, restul de zahar, sarea si vanilia. Incorporeaza faina si praful de copt si amesteca bine. Adauga apoi si migdalele macinate, restul de mere si amesteca bine.
Toarna compozitia in tava si da la cuptor pentru 50 de minute. Cand este gata, scoate tortul si rastoarna-l, astfel incat partea cu mere sa fie deasupra. Tortul cu mere glasate se serveste cu inghetata de vanilie.
Tipul bucatariei
Bucatarie internationala