Turta dulce

/ / Modificat: 2012-07-03
Turta dulce

Turta dulce, desi este considerata un desert festiv de Craciun, poate fi gustata si savurata in orice perioada a anului!

Foto: freerecipes.org

Timp de preparare

80 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

3 oua

250 g zahar brun

1 pachet de unt

o cana de faina de secara

1 plic praf de copt

1 plic zahar vanilat

300 g faina de grau

1 lingura scortisoara macinata

1 lingurita nucsoara

1 lingurita ghimbir macinat

1 lingurita cuisoare macinate

1 lingurita enibahar macinat

putina sare

Pentru decor

bombonele decorative, zahar pudra, suc de portocale

Mod de preparare

Amesteca intr-un vas maricel faina de secara si pe cea de grau cu zaharul, praful de copt, mirodeniile si putina sare. Dupa ce ai amestecat bine, adauga untul si ouale. Framanta bine pana cand compozitia devine un aluat tare.

Baga aluatul la frigider jumatate de ora si aprinde si cuptorul, sa fie incins.

Scoate aluatul si intinde foi de cate 5 mm grosime, din care decupezi tot felul de figurine cu ajutorul formelor de prajituri.

Pune figurinele pe o hartie de copt, asezata in prealabil in tava, si baga-le la cuptor maxim 20 de minute.

Decoreaza-le cum vrei, atasand bombonele colorate sau punand glazura facuta din suc de portocale si zahar pudra.

Taguri Turta dulce de casa

Articole recomandate

Citeste si despre