Turta dulce este unul dintre cele mai iubite deserturi de iarna.
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1/2 kg faina
200 g zahar
4 oua
1 lingurita scortisoara
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita zeama de lamaie
9 linguri de miere
Mod de preparare
Amesteca doua oua si doua galbenusuri cu mierea si 100 de grame de zahar, pana obtii o compozitie spumoasa, apoi adauga bicarbonatul stins, faina si scortisoara. Vei obtine un aluat potrivit de tare, din care poti face bilute de marimea unei nuci sau pe care poti sa il intinzi sub forma de foaie si sa decupezi diverse forme de prajiturele.
Aseaza prajiturelele pe o tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor, circa 10 minute. Scoate turtitele de la cuptor, apoi pregateste o glazura din albusurile ramase, 100 de grame de zahar si zeama de lamaie.
Decoreaza turta dulce cu aceasta glazura, apoi las-o sa se usuce pe un gratar special de prajituri.
Tipul bucatariei
Internationala