Aceasta reteta de biscuiti pentru Craciun este usor de preparat si savuroasa. Este o modalitate excelenta de a-i implica pe copii in pregatirile pentru Craciun, dar si o activitate distractiva pentru intreaga familie. Acesti biscuiti poti fi, de asemenea, decoratiuni pentru bradul de Craciun sau atractia mesei de Craciun daca sunt decorate cu glazura.
Ingrediente
- 225 g de unt
- 1 cana de zahar pudra
- 1 si 1/2 lingurita de extract de vanilie
- 3 cani de faina simpla
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite crema de tartar
- 2 oua
Mod de preparare
Folosind un mixer bate untul si zaharul pana obtii o crema pufoasa. Adauga ouale si cerne faina, bicarbonatul de sodiu si crema de tartar. Se amesteca pana cand se formeaza un aluat omogen. Cand mixerul nu va mai putea amesteca aluatul, va trebui sa-l scoti pe masa si sa-l framanti usor.
Cand ai incorporat toata faina, infasoara aluatul in folie de plastic si lasa-l la frigider timp de 30 de minute. Intre timp preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza tavile cu hartie de copt.
Acum urmeaza partea distractiva! Intinde aluatul intre doua foi de hartie de copt pana ajunge la o grosime de jumatate de centimetru. Pune-i apoi pe copii sa decupeze formele dorite, folosind forme tematice pentru Craciun. Adauga biscuitii in tavi si coace-i timp de 10 minute sau pana devin aurii. Transfera-i imediat pe un gratar de sarma pentru a se raci.
Dupa ce biscuitii se racesc pot fi decorati cu creioane speciale, comestibile, sau cu glazura preparata de tine, acasa.
FOTO: freepik.com