Mai sunt doar cateva zile pana cand ne vom strange in jurul mesei de Craciun alaturi de persoanele dragi din viata noastra. Pe langa bucatele traditionale, de ce sa nu ne rasfatam apropiatii cu un desert delicios, care cu siguranta va fi apreciat atat de cei mari, dar mai ales de copii!
Iti dezvaluim o reteta simpla de bulete cu cocos, care nu necesita coacere si se prepara in mai putin de jumatate de ora.
In plus, ii poti implica si pe micuti in realizarea acestui desert savuros, mai ales ca la final buletele vor semana cu niste bulgarasi de zapada!
Ingrediente pentru 20-25 bulete cu cocos:
- 100 grame pandispan sau 150 grame de biscuiti simpli;
- 80 - 100 grame alune fara sare;
- 100 grame margarina;
- fulgi de cocos;
- o lingura de cacao;
- o lingurita de esenta de rom sau vanilie, dupa preferinte.
Cum se prepara:
Marunteste pandispanul sau biscuitii intr-un bol. Daca folosesti pandispan, buletele vor iesi mai cremoase;
Piseaza alunele si adauga-le peste pandispan sau biscuiti si amesteca;
Adauga cacao si esenta de rom sau vanilie, apoi margarina topita;
Amesteca bine ingredientele pana cand obtii o compozitie omogena;
Ruleaza buletele in maini, “tavaleste-le” prin fulgii de cocos si lasa-le la frigider 30-40 minute;
Dupa ce le scoti din frigider, aseaza-le pe un platou decorat festiv si pune-l in centrul mesei astfel incat sa se poata servi toti invitatii.
Ce parere ai despre aceasta reteta rapida? Ai mai pregatit pana acum bulete cu cocos? Ce alte ingrediente ai folosit?
Sursa: bbcgoodfood.com