Bilute de cacao cu biscuiti si fulgi de cocos

/ / Modificat: 2016-12-20
Bilute de cacao cu biscuiti si fulgi de cocos

Pe langa bucatele traditionale, de ce sa nu ne rasfatam apropiatii cu un desert delicios, care cu siguranta va fi apreciat atat de cei mari, dar mai ales de copii!

Iti dezvaluim o reteta simpla de bilute de cacao cu biscuiti si fulgi de cocos, care nu necesita coacere si se prepara in mai putin de jumatate de ora. In plus, ii poti implica si pe micuti in realizarea acestui desert savuros, mai ales ca la final buletele vor semana cu niste bulgarasi de zapada!

Ingrediente pentru 20-25 bilute de cacao cu biscuiti si fulgi de cocos:

  • 150 grame de biscuiti simpli;
  • 80 - 100 grame alune fara sare;
  • 100 grame margarina;
  • fulgi de cocos;
  • o lingura de cacao;
  • o lingurita de esenta de rom sau vanilie, dupa preferinte.

Cum se prepara bilutele de cacao cu biscuiti si fulgi de cocos:

Marunteste biscuitii intr-un bol. Daca folosesti pandispan, bilutele vor iesi mai cremoase;

Piseaza alunele si adauga-le peste pandispan sau biscuiti si amesteca;

Adauga cacao si esenta de rom sau vanilie, apoi margarina topita;

Amesteca bine ingredientele pana cand obtii o compozitie omogena;

Formeaza bilutele in maini, „tavaleste-le” prin fulgii de cocos si lasa-le la frigider 30-40 minute;

Dupa ce le scoti din frigider, aseaza-le pe un platou decorat festiv si pune-l in centrul mesei astfel incat sa se poata servi toti invitatii.

  • Sursa: bbcgoodfood.com
  • Foto: Freepik

Articole recomandate

Citeste si despre