Caltabosii sunt preparate traditionale romanesti, care contin organe de porc tocate.
Timp de preparare
120 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
2,5 kg orez
12 cepe mici
organele de porc (plamani, rinichi, inima)
limba porc
2 linguri piper
sare
cimbru
uscat
boia
6-7 linguri untura
intestine de porc
Mod de preparare
Pune organele la fiert in apa cu sare. Separat, caleste ceapa tocata marunt in untura de porc, apoi adauga si orezul si lasa-l sa se rumeneasca usor. Toarna zeama fierbinte (cea in care au fiert organele) peste orez, amesteca bine si lasa totul sa fiarba la foc mic, pana ce orezul este bine patruns.
Organele fierte si racite se toaca prin masina de tocat, apoi compozitia se amesteca cu orez si condimente, dupa gust. Omogenizeaza ingredientele, apoi pune amestecul in intestine curate de porc si leaga-le la capete. Pune caltabosii la fiert in apa fierbinte, circa 10 minute.
Scoate caltabosii si lasa-i la racit.
Tipul bucatariei
Romaneasca