Carnatii de casa fac parte din produsele traditionale romanesti. Exista numeroase retete, in functie de zona, dar si de preferintele fiecaruia.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
3 kg carne tocata de porc
10 catei usturoi
100 g sare grunjoasa
40 g boia
sare
piper
sare de lamaie
bicarbonat de sodiu
intestine de porc
Mod de preparare
Curata bine intestinele de porc. Poti folosi si putin otet pentru a le curata mai bine si pentru a elimina mirosurile neplacute. Pune apoi intestinele intr-un vas cu apa, sare de lamaie, bicarbonat si otet. Lasa asa o ora.
Piseaza usturoiul si apoi amesteca cu carnea tocata de porc. Ai grija ca in compozitia de carne sa fie si o parte grasime. Adauga sare si piper. Amesteca bine dupa care lasa carnea sa se odihneasca cateva minute.
Adauga apoi boiaua si alte condimente daca folosesti. Cu ajutorul unei masini speciale, umple intestinele cu amestecul de carne si condimente.