Carnatii de casa afumati sunt nelipsiti de pe masa de sarbatoare a romanilor. Bine condimentati, realizati din amestec de carne tocata, de porc si de vita, acesti carnati se consuma ca atare, cu diverse alte preparate.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
3 kg carne tocata amestecata (porc, vita)
100 g usturoi
50 g piper macinat
70 g sare grunjoasa
30 g boia dulce
10 g boia iute
intestine de porc
Mod de preparare
Spala si curata bine intestinele de porc. Lasa-le apoi intr-un bol cu apa calda si otet.
Intr-un alt bol amesteca carnea tocata, usturoiul, piperul, sarea si boiaua. Umple apoi intestinele cu acest amestec. Cu un ac, perforeaza carnatii din loc in loc.
Atarna apoi carnati intr-un loc racoros. Carnatii se afuma apoi intr-un loc special, la fum de rumegus. In functie de preferinte, afumarea poate dura si o saptamana.