Carnati de casa afumati

/ / Modificat: 2012-08-28
Carnati de casa afumati

Carnatii de casa afumati sunt nelipsiti de pe masa de sarbatoare a romanilor. Bine condimentati, realizati din amestec de carne tocata, de porc si de vita, acesti carnati se consuma ca atare, cu diverse alte preparate.

Timp de preparare

60 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

3 kg carne tocata amestecata (porc, vita)

100 g usturoi

50 g piper macinat

70 g sare grunjoasa

30 g boia dulce

10 g boia iute

intestine de porc

Mod de preparare

Spala si curata bine intestinele de porc. Lasa-le apoi intr-un bol cu apa calda si otet.

Intr-un alt bol amesteca carnea tocata, usturoiul, piperul, sarea si boiaua. Umple apoi intestinele cu acest amestec. Cu un ac, perforeaza carnatii din loc in loc.

Atarna apoi carnati intr-un loc racoros. Carnatii se afuma apoi intr-un loc special, la fum de rumegus. In functie de preferinte, afumarea poate dura si o saptamana.

Taguri Carnati Usturoi Sare Piper

Articole recomandate

Citeste si despre