Carnati haiducesti

/ / Modificat: 2014-12-19
Carnati haiducesti

Carnatii haiducesti trebuie sa se regaseasca pe masa de sarbatori traditional romaneasca, alaturi de alte preparate din carne de porc.

Timp de preparare

1 ora

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 kg carne de porc

200 g slanina afumata tocata

25 g sare

ardei iute

maghiran

coriandru

intestine oaie

Mod de preparare

Curata carnea de porc, apoi da-o prin masina de tocat si amestec-o cu slanina tocata. Adauga sarea si condimentele, apoi framanta compozitia pana la perfecta omogenizare.

Umple intestinele de oaie cu acest amestec de carne, apoi lasa carnatii sa se usuce afara, circa o saptamana.

Optional, poti pune carnatii intr-o afumatoare speciala, pentru a obtine gustul specific de afumatura.

Pregateste carnatii haiducesti pe gratar si serveste-i fierbinti, alaturi de garnitura favorita.  

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Carnati Preparate traditionale Bucatarie romaneasca

Articole recomandate

Citeste si despre