Prajitura traditionala a romanilor, cozonacul nu are nevoie de prea multe prezentari, dar de data aceasta il combinam cu fructe uscate. Iata ce iese!
Foto: recipe.com
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
1,5 kg faina
1 l lapte
300 g fructe uscate (stafide, merisoare, prune uscate etc)
500 g zahar
250 ml ulei
50 g unt
1 lamaie
un cub drojdie
3 oua
sare
2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare
Incalzeste untul cu laptele, amesteca drojdia cu putin lapte cald si apoi toarna peste faina si laptele cu unt. Framanta incorporand uleiul, zaharul, coaja de lamaie, 3 oua, putina sare.
Lasa aluatul la dospit, in loc caldut, acoperit cu un prosop. Dupa ce a crescut (cam 30 min.) intinde foaia si presara deasupra fructe uscate, taiate bucatale mici.
Ruleaza cozonacul, pune-l in tava si lasa-l cam 20 minute sa creasca. Unge-l apoi cu galbenus si da-l la copt, la foc potrivit, cam 40 minute.
Tipul bucatariei
Romaneasca