Daca nu ai incercat sa prepari cozonaci pana acum, iti poti invinge temerile urmand reteta noastra de cozonac neframantat.
Foto: iuli.eu
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
6 oua
800 g zahar
250 ml ulei
1 pachet margarina
2 cubulete drojdie proaspata
2 kg faina + 200 g
1 litru lapte
400 g rahat
Mod de preparare
Amesteca laptele caldut cu zaharul, 4 oua, 2 galbenusuri, un praf de sare, uleiul si drojdia desfacuta in putin lapte. Lasa aceasta compozitie la loc caldut, circa 6 ore (preferabil, de seara pana dimineata).
Adauga faina cernuta, margarina topita si racita si amesteca pana obtii un aluat omogen. Daca acest aluat are consistenta prea moale, adauga inca 200 de grame de faina. Lasa in continuare la crescut, iar cand compozitia si-a dublat volumul intinde doua foi cozonaci pe un blat infainat.
Umple cozonacii cu rahat taiat bucatele, aseaza-i in tava si unge-i cu albusurile ramase.
Optional, poti presara deasupra mac, seminte de susan sau zahar.
Tipul bucatariei
Romaneasca