Islere

/ / Modificat: 2013-12-17
Islere

Islerele sunt niste prajituri delicioase, specifice zonei Banat. Acestea sunt un desert savuros, pe care il poti include cu incredere pe lista prajiturilor speciale de Craciun si Revelion.

Timp de preparare

50 min

Dificultate

mediu

Ingrediente

Pentru aluat

3 galbenusuri

240 g unt

420 g faina

10 g bicarbonat de sodiu

120 g zahar

Pentru crema

220 g unt sau margarina

140 g zahar vanilat

4 linguri de cacao

1 esenta de rom

200 g glazura instant de cacao

Mod de preparare

Intr-un vas mare amesteca untul cu zaharul, pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga peste aceasta compozitie si galbenusurile, si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Amesteca ingredientele bine, apoi intinde aluatul pe un blat de lucru si decupeaza-l cercuri cu ajutorul unui pahar.

Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da-le la cuptor pentru 10 minute, pana cand devin aurii. Intre timp prepara crema amestecand cu mixerul, la viteza mare, untul cu zaharul pudra, cacaua, esenta de rom. Umple apoi cercurile cu crema de cacao si apoi imbina-le cate doua.

Articole recomandate

Citeste si despre