Islerele sunt niste prajituri delicioase, specifice zonei Banat. Acestea sunt un desert savuros, pe care il poti include cu incredere pe lista prajiturilor speciale de Craciun si Revelion.
Timp de preparare
50 min
Dificultate
mediu
Ingrediente
Pentru aluat
3 galbenusuri
240 g unt
420 g faina
10 g bicarbonat de sodiu
120 g zahar
Pentru crema
220 g unt sau margarina
140 g zahar vanilat
4 linguri de cacao
1 esenta de rom
200 g glazura instant de cacao
Mod de preparare
Intr-un vas mare amesteca untul cu zaharul, pana cand obtii o compozitie omogena. Adauga peste aceasta compozitie si galbenusurile, si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie. Amesteca ingredientele bine, apoi intinde aluatul pe un blat de lucru si decupeaza-l cercuri cu ajutorul unui pahar.
Asaza-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi da-le la cuptor pentru 10 minute, pana cand devin aurii. Intre timp prepara crema amestecand cu mixerul, la viteza mare, untul cu zaharul pudra, cacaua, esenta de rom. Umple apoi cercurile cu crema de cacao si apoi imbina-le cate doua.