Jumari de porc

/ / Modificat: 2013-03-07
Jumari de porc

In perioada sarbatorilor de iarna, de pe masa festiva a romanilor nu lipsesc jumarile, obtinute din slanina de porc. Sunt usor de preparat si extrem de apreciate la aperitiv, alaturi de ceapa rosie si paine taraneasca.

Timp de preparare

40 minute  

Dificultate

Usor  

Ingrediente

slanina pentru topit

Mod de preparare

 Taie slanina in cubulete, iar daca are si sorici, indeparteaza-l. Pentru un gust mai bun este indicat sa folosesti slanina de porc cu putina carne. Adauga apoi cubuletele de slanina intr-o cratita si lasa pe foc pana cand se prajesc.

Ai grija sa mai amesteci din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand jumarile s-au prajit, scoate-le intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta si asezoneaza cu putina sare.

Grasimea care ramane in cratita poate fi transferata intr-un borcan. Vei obtine untura, foarte utila pentru prepararea de aluaturi fragede.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Articole recomandate

Citeste si despre