In perioada sarbatorilor de iarna, de pe masa festiva a romanilor nu lipsesc jumarile, obtinute din slanina de porc. Sunt usor de preparat si extrem de apreciate la aperitiv, alaturi de ceapa rosie si paine taraneasca.
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Usor
Ingrediente
slanina pentru topit
Mod de preparare
Taie slanina in cubulete, iar daca are si sorici, indeparteaza-l. Pentru un gust mai bun este indicat sa folosesti slanina de porc cu putina carne. Adauga apoi cubuletele de slanina intr-o cratita si lasa pe foc pana cand se prajesc.
Ai grija sa mai amesteci din cand in cand cu o lingura de lemn. Cand jumarile s-au prajit, scoate-le intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta si asezoneaza cu putina sare.
Grasimea care ramane in cratita poate fi transferata intr-un borcan. Vei obtine untura, foarte utila pentru prepararea de aluaturi fragede.
Tipul bucatariei
Romaneasca