Muschiul de porc impanat cu carnaciori este o reteta grozava pentru intreaga familie si un preparat extrem de versatil. Bucatile de muschi umplut se pot servi alaturi de o gama variata de garnituri: cartofi, morcovi, broccoli, orez, salata etc.
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
1 buc. muschiulet de porc
2-3 carnaciori
1 buc. bacon
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 lingura boia dulce
1 1/2 cana vin alb
1/4 cana ulei
sare
piper
1/4 lingurita cimbru
1/4 lingurita rozmarin
Mod de preparare
Taie si cresteaza bucata de carne, pana obtii o fasie lata si intinsa. Aplatizeaz-o mai bine cu batatorul de snitele, apoi condimenteaz-o cu boia, sare, cimbru, piper, usturoi, rozmarin. Ruleaza carnaciorii in carne, apoi leag-o cu o ata sau infige scobitori din loc in loc.
Pune bucata de muschi intr-o tava, adauga ceapa tocata grosier pe langa el si acopera-l cu bucati de bacon. Toarna uleiul si vinul si baga tava la cuptor, timp de 40-45 de minute, pana cand carnea se fargezeste.