Piftie cu legume - cea mai simpla si gustoasa reteta

/ / Modificat: 2023-12-22
Piftie cu legume - cea mai simpla si gustoasa reteta

Piftia, sau racitura, este un preparat nelipsit de la masa de Craciun sau de Revelion. Avantajul acestei retete este ca se poate pregati fie cu carne de porc, fie cu carne de pui sau curcan, in functie de preferintele fiecaruia. Ce ne facem, insa, atunci cand la masa de Craciun avem si invitati care nu consuma carne? Ii servim cu o piftie din legume!

Piftia vegetariana, cu legume, este la fel de gustoasa precum piftia traditionala, numai ca este mai usoara si mai rapid de pregatit. Iata cum se face piftia cu legume!

Timp de preparare: 180 de minunte

Ingrediente pentru 2 persoane

  • 200 g mazare verde dulce;
  • 200 g morcovi tineri;
  • 150 g boabe de porumb dulce;
  • 30 g gelatina;
  • 1 ardei gras rosu;
  • 1 pastarnac;
  • 1 ceapa;
  • 1 capatana usturoi;
  • 1 legatura patrunjel.

Mod de preparare

Taie in cubulete pastarnacul, ardeiul gras, ceapa si morcovii si pune-le la fiert in 3 litri de apa fierbinte. Pentru un plus de gust, adauga sare, piper si usturoi pisat.

Dupa ce au fiert legumele, strecoara supa, apoi adauga in acest lichid gelatina dizolvata in putina apa calda de la supa. Pune supa strecurata pe plita pana da in clocot, adauga patrunjel si gusta ca sa iti dai seama daca mai are nevoie de un plus de usturoi.

Aseaza piftia intr-un recipient si las-o la rece in frigider, timp de 3-4 ore.

  • Foto: Pixabay

Articole recomandate

Citeste si despre