Piftie de porc cu usturoi

/ / Modificat: 2014-11-05
Piftie de porc cu usturoi

O portie de piftie de porc cu usturoi ne duce imediat cu gandul la mesele de sarbatori, dar si la bucuria celor mici de a savura un fel de mancare cu o textura atat de speciala. Iata cum o sa prepari ca la carte!

Timp de preparare

3 h 30 min

Dificultate

usor

Ingrediente

1 picior de porc

un rasol de porc

2 morcovi

2 cepe

8-10 catei de usturoi

3-5 foi de dafin

sare

piper

Mod de preparare

Dupa ce ai curatat si spalat cu apa din belsug carnea, pune-o intr-o oala adanca si adauga apa astfel incat sa o acopere complet. Las-o sa fiarba si dupa 2-3 clocote schimba apa cu una proaspata, care sa acopere carnea si sa ajunga la 7 cm deasupra ei in oala.

Fierbe din nou la foc mic si scoate cu o spumiera toata spuma lasata de carne. Adauga ceapa si morcovul fara sa le tai si condimenteaza zeama cu foi de dafin, piper boabe si 4 catei de usturoi nemaruntit. Dupa ce a fiert bine aproximativ 3 ore in total, scoate carnea de pe os si fragmenteaz-o in bucati medii.

Asaza-le in boluri, astfel incat sa ajunga pana la jumatatea inaltimii acestora. Strecoara zeama si adauga restul usturoiului in ea, dupa ce l-ai pisat. Toarna supa peste carne, in boluri si lasa piftiile la racit timp de cateva ore. Daca la suprafata lor se formeaza grasime, o poti aduna cu ajutorul unei linguri inainte de servire!

Articole recomandate

Citeste si despre