Piftia de porc este unul dintre cele mai apreciate preparate din perioada Craciunului, specific bucatariei romanesti. In unele regiuni ale tarii, piftia este cunoscuta sub numele de racitura.
Foto: retetesimplesirapide.blogspot.com
Timp de preparare
6 ore
Dificultate
medie
Ingrediente
2-3 picioare de porc
1 rasol de porc
2 urechi de porc
1 ceapa mare
2 morcovi
2 capatani usturoi
Mod de preparare
Parleste picioarele, rasolul si urechile porcului, apoi curata-le bine si spala-le in mai multe ape. Pune aceste ingrediente intr-o oala incapatoare cu 5-6 litri de apa si lasa totul sa fiarba cu putina sare. Spumeaza ori de cate ori este nevoie, apoi acopera vasul si lasa in continuare la fiert.
Adauga ceapa si morcovul si lasa oala sa fiarba pana ce carnea se desprinde de pe oase. Separat, toaca usturoiul marunt, apoi adauga-l peste zeama in care au fiert ingredientele.
Strecoara zeama respectiva intr-o alta oala, pana ce se limpezeste, apoi portioneza-o in mai multe boluri. Pune in aceste boluri si carnea maruntita, alaturi de urechile de porc taiate fasii.
Pune piftia la frigider, minimum 5 ore, pentru a se inchega.
Tipul bucatariei
Romaneasca