Placinta de branza cu ravase

/ / Modificat: 2013-11-22
Placinta de branza cu ravase

Placinta de branza cu ravase este un desert delicios, dar si un prilej de distractie alaturi de cei dragi. Pregateste cateva ravase si introdu-le in placinta, apoi savureaza desertul si afla ce iti prezic hartiutele norocoase ascunse prin el!

Timp de preparare

65 min.  

Dificultate

mediu

Ingrediente

Umplutura

1 kg de telemea, data pe razatoare

200 g zahar

5 oua

1 pliculet de zahar vanilat

50 g stafide

2-3 picaturi esenta de rom

coaja de lamaie  

Aluat

200 g faina

100 ml apa

putina sare

Mod de preparare

Prepara aluatul din faina, apa si sare si framanta-l pana cand devine consistent. Imparte-l in 3 parti si intinde-le pe fiecare cu facaletul.

Prepara umplutura amestecand branza cu 4 oua, zaharul, stafidele si esenta de rom si coaja de lamaie. Asaza prima foaie intr-o tava unsa in prealabil cu unt, toarna jumatate din compozitie, apoi pune o alta foaie si restul de umplutura.

Inainte de a aseza ultima foaie, ascunde ravasele in compozitie (imbracate in prealabil in foi de aluminiu). Unge foaia de deasupra cu oul ramas si baga placinta la cuptor, pentru aproximativ 40-45 de minute, la foc potrivit.

Taguri Retete placinta

Articole recomandate

Citeste si despre