Scutecele Domnului este numele primit de un desert care se mananca doar in ajunul Craciunului.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Aluat
1/2 kg faina alba
3 linguri ulei
1 praf de sare
200 ml apa calduta
Sirop
400 ml apa
200 g zahar
1 esenta rom
nuci tocate
coaja de lamaie si de portocala rasa
Mod de preparare
Pregateste un aluat din faina, ulei, sare, apa. Framanta bine aluatul, apoi bate-l de masa, pana prezinta goluri in sectiune.
Lasa aluatul 15 minute acoperit cu un servet. Se intind foi subtiri, pe care le lasi asa sa se usuce, apoi le vei taia in forme rotunde de marimea unei farfurii. Pune la copt fiecare foaie pe o tava, direct pe foc, pe o parte si pe alta.
Prepara un sirop usor legat si aromatizat cu esenta de rom.
Aseaza una peste alta foile stropite bine cu sirop si presara nuci tocate si coaja de lamaie si de portocala.
Tipul bucatariei
Romaneasca