Scutecele Domnului

/ / Modificat: 2012-09-20
Scutecele Domnului

Scutecele Domnului este numele primit de un desert care se mananca doar in ajunul Craciunului.

Timp de preparare

80 minute

Dificultate

Mediu

Ingrediente

Aluat

1/2 kg faina alba

3 linguri ulei

1 praf de sare

200 ml apa calduta

Sirop

400 ml apa

200 g zahar

1 esenta rom

nuci tocate

coaja de lamaie si de portocala rasa

Mod de preparare

Pregateste un aluat din faina, ulei, sare, apa. Framanta bine aluatul, apoi bate-l de masa, pana prezinta goluri in sectiune.

Lasa aluatul 15 minute acoperit cu un servet. Se intind foi subtiri, pe care le lasi asa sa se usuce, apoi le vei taia in forme rotunde de marimea unei farfurii. Pune la copt fiecare foaie pe o tava, direct pe foc, pe o parte si pe alta.

Prepara un sirop usor legat si aromatizat cu esenta de rom.

Aseaza una peste alta foile stropite bine cu sirop si presara nuci tocate si coaja de lamaie si de portocala.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Desert

Articole recomandate

Citeste si despre