Toba

/ / Modificat: 2013-02-26
Toba

Toba este unul dintre aperitivele romanesti traditionale, specifice sarbatorilor de iarna, care se pregateste din ciolan si organe de porc.

Timp de preparare

  120 minute  

Dificultate

  Medie

Ingrediente

200 g limba porc

500 g rinichi porc

200 g inima porc

1 kg ciolan porc

1 bucata burta porc

sare

piper

cimbru

foi de dafin

2-3 catei usturoi

Mod de preparare

Spala organele si ciolanul in apa rece, clateste-le de mai multe ori, apoi pune-le la fiert in apa cu sare. Adauga foi de dafin si piper, apoi indeparteaza spuma formata in timpul fierberii. Dupa ce organele sunt bine fierte, scoate-le deoparte si lasa-le la racit.

Dezoseaza ciolanul, taie-l cubulete mici, apoi adauga sare si piper, dupa gust. Pune si usturoiul maruntit, alaturi de cimbru uscat, si omogenizeaza compozitia cu putina zeama in care au fiert organele. Taie si organele in bucati mici si adauga-le peste compozitia pregatita anterior.

Umple burta de porc cu aceasta compozitie, apoi coase-o bine si pune totul la fiert, in apa cu boabe de piper, foi de dafin si sare. Lasa toba sa fiarba cam 30 de minute, apoi scoate-o din vas si las-o la racit. Cat este calda inca, pune toba intre doua tocatoare de lemn, iar deasupra aseaza o greutate, pentru a presa, minim 24 de ore.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Aperitiv

Articole recomandate

Citeste si despre