Toba de pui este o varianta dietetica si sanatoasa la reteta traditionala cu porc. Iata o reteta delicioasa si simpla pentru sarbatori, care te va tine departe de tentatia de a cumpara toba din comert, imbuibata cu aditivi si chimicale periculoase!
Timp de preparare
30 min. + 3 ore (fiert)
Dificultate
medie
Ingrediente
1 pui
2 frunze dafin mai mari
35 g gelatina
1 lingurita boabe piper
6 catei de usturoi
mix de ierburi aromatice (dupa preferinta)
1 lingura sare
Mod de preparare
Transeaza puiul si pune bucatile (piept, spate, pulpe si aripi) intr-o oala, impreuna cu gelatina, sarea, piperul si frunzele de dafin. Fierbe puiul la bain marie, punand oala cu carne intr-o oala mai mare cu apa, pe foc (3 ore).
Mai toarna din cand in cand apa in vasul mare, intrucat se evapora la fiert. Mai intoarce din cand in cand bucatile, pentru a se prepara pe toate partile. Adauga mirodeniile si opreste focul. Scoate bucatile si alege carnea de pe ele. In zeama ramasa, pune cateii de usturoi pentru a-si lasa aroma.
Pune bucatile de carne intr-o sticla de plastic cu fundul taiat, adauga zeama (fara usturoi) si acoper-o cu folie. Las-o la frigider sa se intareasca. Taie plasticul si scoate toba.