Trandafirii moldovenesti sau carnatii moldovenesti sunt preparate din carne tocata de porc care se pregatesc in preajma Craciunului.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1 capatana usturoi
1 kg pulpa porc
250 g slanina
maghiran
cimbru
coriandru
piper
intestine porc
Mod de preparare
Curata carnea de piele, apoi da-o prin masina de tocat. Taie slanina bucatele mici, apoi amestec-o cu carnea tocata si adauga putina apa, pentru omogenizarea compozitiei.
Adauga usturoiul maruntit, sare, piper, coriandru, maghiran si cimbru. Umple intestinele cu aceasta compozitie, folosind un dispozitiv special atasat la masina de tocat.
Dupa ce sunt gata, prajeste carnatii intr-o tigaie cu ulei sau untura.
Trucuri
Poti pastra carnatii mai mult timp, daca ii afumi intr-o afumatoare speciala.
Tipul bucatariei
Romaneasca