Trandafiri moldovenesti

/ / Modificat: 2013-03-05
Trandafiri moldovenesti

Trandafirii moldovenesti sau carnatii moldovenesti sunt preparate din carne tocata de porc care se pregatesc in preajma Craciunului.

Timp de preparare

60 minute  

Dificultate

  Medie  

Ingrediente

1 capatana usturoi

1 kg pulpa porc

250 g slanina

maghiran

cimbru

coriandru

piper

intestine porc

Mod de preparare

Curata carnea de piele, apoi da-o prin masina de tocat. Taie slanina bucatele mici, apoi amestec-o cu carnea tocata si adauga putina apa, pentru omogenizarea compozitiei.

Adauga usturoiul maruntit, sare, piper, coriandru, maghiran si cimbru. Umple intestinele cu aceasta compozitie, folosind un dispozitiv special atasat la masina de tocat.

Dupa ce sunt gata, prajeste carnatii intr-o tigaie cu ulei sau untura.

Trucuri

Poti pastra carnatii mai mult timp, daca ii afumi intr-o afumatoare speciala.

Tipul bucatariei

Romaneasca

Taguri Carnati Preparate traditionale

Articole recomandate

Citeste si despre