Turta dulce cu gem si ciocolata este un desert grozav de Craciun, cu care poti rasfata atat copiii, cat si invitatii care-ti vor trece pragul casei de sarbatori!
Timp de preparare: 90 min.
Dificultate: medie
Ingrediente
2 linguri zahar, pentru caramel
1/2 cana miere
1/2 cana lapte
1/3 cana zahar
2 oua
60 g unt
1 1/2 cani faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita praf de copt
1 lingura cacao
2 linguri condimente pentru turta dulce (ghimbir si scortisoara)
1 cana de gem de prune
Mod de preparare
Topeste zaharul intr-o craticioara pana se caramelizeaza, apoi adauga mierea, untul si condimentele si mai lasa-le pe foc inca 2 minute, amestecand continuu. Stinge focul. Dupa ce s-a racit complet, incorporeaza in amestec zaharul, laptele si galbanusurile si mixeaza bine compozitia.
Separat, amesteca ingredientele uscate - faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si pudra de cacao - si incorporeaza-le, prin amestecare usoara, in compozitia preparata anterior. Bate albusurile spuma, cu putina sare. Adauga treptat spuma in aluat, apoi toarna compozitia intr-o tava de cozonac sau chec tapetata in prealabil cu hartie de copt si baga turta la cuptor, la 170 de grade Celsius, timp de 50-60 de minute.
Fiecare felie de turta dulce se consuma unsa cu gem de prune.