Cand vine vorba de retetele de Pasti, deja ai in minte un meniu si stii ca preparatele traditionale vor avea un loc binemeritat pe masa. Este foarte bine, dar trebuie sa stii ca pentru copilul tau nu numai gustul conteaza, ci si aspectul. Ai acum ocazia sa ii pregatesti cateva preparate sanatoase si speciale pentru ei, decorate intr-un mod haios si dragut.
Crochete in forma de morcov
Ingrediente
-
2 cani si jumatate de cartofi fierti, facuti piure;
-
jumatate de albus crud de la 1 ou;
-
un sfert de cana de parmezan ras;
-
un sfert de cana de firimituri(de paine);
-
sare si piper dupa gust;
-
praf de usturoi;
-
praf de chimion;
-
pesmet;
-
patrunjel.
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele, cu exceptia pesmetului si patrunjelului, care este pe post de decor.
Iata o idee inovativa de a schimba aspectul banal al chitelutelor traditionale din legume pentru copii. Asadar, prajeste compozitia in ulei de masline, facand forme de morcov si rostogolindu-le prin pesmet inainte de prajire.
Decoreaza-le pe farfurie, punand intr-unul din capete un buchetel de patrunjel.
Clatite in forma de Iepuras
Ingrediente
-
2 oua;
-
1 albus de ou;
-
¾ cana lapte cu continut scazut de grasimi;
-
jumatate de cana de faina;
-
2 lingurite unt topit;
-
jumatate de cana de apa;
-
1 lingurita zahar;
-
aroma de vanilie;
-
frisca (preferabil facuta in casa);
-
capsuni;
-
topping de ciocolata.
Mod de preparare
Se amesteca ouale, laptele, untul, apa, zaharul si vanilia, cu exceptia fainii. Acesta din urma se presara treptat in compozitia formata pana se omogenizeaza, pentru a se evita cocoloasele.
Se prajesc clatitele in tigaie. Se umplu cu frisca si capsuni taiate bucatele mici sau cu frisca si topping de ciocolata.
Pentru a da forma de iepuras clatitelor se procedeaza astfel: umple clatita numai 3 sferturi, lasand unul dintre capete mai gol. Ruleaz-o si apoi taie in jumatate (pe lung) capatul in care nu ai pus umplutura. Pune-o pe farfurie aranjand cele doua parti astfel incat sa dai forma de urechi iepurasului.
Cu ajutorul topping-ului poti desena ochi si cu o bucata de de capsunica poti face nasucul. Gurita poate fi facuta dintr-o fasie mica de morcov.
Platou special de Pasti cu oua-iepurasi si verdeata
Ingrediente
-
salata verde;
-
morcov;
-
ou fiert;
-
putina varza rasa sau tocata marunt;
-
rosii cherry;
-
cateva bucati de fasole verde sau sparanghel.
Mod de preparare
Tot farmecul sta in aranjarea platoului. Decojeste ouale si orneaza-le pentru a forma iepuras, ca in imaginea de mai sus. Pune-i 2 urechiuse din morcov, doi ochisori din maioneza sau din putina branza si nasuc din verdeata.
Asaza intr-o parte pe o farfurie varza, langa pune salata verde, tocata si ea marunt si prin ea cateva feliute de morcovi, pentru culoare.
Apoi, "cultiva" 2 tulpini de flori din 2 bucati de sparanghel si pune si 2 rosii chery pe post de flori in varf.
Sandvis-floare
Ingrediente
-
oua fierte;
-
paine (bagheta);
-
salata verde;
-
1 fir de sparanghel;
-
mustar.
Mod de preparare
Se decojesc ouale si se taie in jumatati. Se taie bagheta felii si se pun la prajit.
Apoi se aranjeaza pe o farfurie, punand feliile de paine in forma de floare, ca si cand cand ele ar fi petale.
Deasupra lor se asaza cate o felie de ou fiert, apoi se pune cate putin mustar in mijlocul fiecarei petale astfel formate.
Optional se presara si salata verde tocata marunt, iar daca vrei ca floricica sa aiba tulpina pune un fir de sparanghel in continuarea petalelor.